Promo Veinofytol juni 2021
Promo Folavit juni 2021

Google ontwikkelt contactlens voor diabetici

21 januari 2014
Allergies - la désensibilisation aux allergies

Google werkt aan de ontwikkeling van een "slimme" contactlens, die bestemd is voor diabetici. De lens moet het glucoseniveau in het traanvocht meten. De drager van de lens zou verwittigd worden als zijn suikerspiegel te laag staat.

Het project van het internetconcern bevindt zich wel nog in een vroeg stadium. De onderzoekers van het laboratorium Google X testen enkele prototypes uit. De lenzen waarvan sprake beschikken over een sensor en een miniatuurchip, die dunner zijn dan een menselijk haar. De bedoeling is dat de gegevens van het glucoseniveau worden doorgestuurd naar een app op de smartphone. In een andere toepassing worden mini-LEDlichten verwerkt die oplichten als de suikerspiegel te laag staat.

De ontwikkelaars waarschuwen dat er nog veel werk is vooraleer de contactlens op de markt kan worden gebracht. Google wil ook op zoek gaan naar partners.

Het gaat trouwens om dezelfde onderzoekers die eerder al de slimme bril 'Google Glass' hebben ontwikkeld.

In diabetes-kringen wordt enthousiast gereageerd op de plannen. Tegen 2035 zou naar schatting 10 procent van de wereldbevolking aan suikerziekte lijden.

Auteur: VLK Mediquality Bron: Belga